Gedragsfactoren

Het onderstaande overzicht laat zien welke gedragsfactoren ik onderzoek. Het effect van een factor op de bloedglucose is dat deze stijgt of daalt (aangegeven met de richting van de pijlen). Dit effect kan (bijna) meteen volgen op een gebeurtenis voor de factor of ‘vertraagd’ plaatsvinden (aangegeven met verschillende pijlvarianten waarop ik niet verder inga).

Voor mijn voeding registreer ik het aantal gram koolhydraten in het ontbijt en diner en het aantal koppen koffie en aantal glazen wijn dat ik drink. Wat mijn beweging betreft, leg ik het aantal minuten vast dat ik wandel, hardloop en aan krachttraining doe. Voor mijn medicijngebruik registreer ik het aantal eenheden insuline dat ik bolus voor ontbijt en (incidenteel) voor correctie van een hoge glucosewaarde. De factoren vermeld voor mijn gezondheid registreer en onderzoek ik nog niet structureel.

Het lijkt misschien complex om met alle factoren rekening te houden en tijdrovend om er gegevens voor te registreren en het effect ervan te onderzoeken. Dit valt echter mee: gedurende verschillende perioden van de dag zijn er slechts enkele factoren relevant, zoals hieronder wordt aangegeven.

Met de beschreven aanpak tracht ik mijn gedrag optimaal op mijn ziekte afstemmen. Bij ANALYSES ga ik verder in op een aantal van deze factoren en kwantificeer ik het effect van de factoren op mijn glucosewaarden.